Project Overview

De gemeente Hellendoorn heeft de projectmatige Wmo-herindicatie, inclusief de herbeoordeling van de PGB’s, uitbesteed aan SOZA XPERT. In een doorlooptijd van slechts twee maanden krijgen alle AWBZ zorgklanten een indicatie voor de Wmo.De uitdaging
Nu de uitvoering van de Wmo bij de lagere overheid is neergelegd, zijn gemeenten verantwoordelijk voor het herbeoordelen van cliënten met een AWBZ-indicatie. De deadline voor de herbeoordeling van PBG’s met een einddatum in 2015 is gesteld op 1 oktober 2015. Voor veel gemeenten blijkt dit niet haalbaar.

De oplossing
SOZA XPERT ontzorgt gemeenten met een projectmatige totaaloplossing. De gemeente Hellendoorn besteedt in 2015 de projectmatige Wmo-herindicatie, inclusief de herbeoordeling van de PGB’s, uit aan SOZA XPERT.

Het resultaat
In een doorlooptijd van slechts twee maanden krijgen alle AWBZ zorgklanten – inclusief de PGB jeugd en ZIN-jeugd – een indicatie voor de Wmo. We zetten deze projectmatige aanpak in 2015 ook succesvol in bij onder meer de gemeenten Waddinxveen en Rotterdam.

Informatie
Meer over projectmatige herindicatie 
Website gemeente Hellendoorn